How to Integrate SimpleViewer with WordPress

The moment I laid eyes on SimpleViewer, I fell in love with it. I told myself that I really need to integrate SimpleViewer with this blog. It has come to my understanding that there are some challenges to it. This is the recipe to integrate WordPress and [tag]SimpleViewer[/tag].

Ingredients (what I used here):
[1] WordPress 2.0
[2] SimpleViewer 1.7
[3] Kimili Flash Embed Plugin

Laying the Foundation:
[1] Download Kimili Flash Embed Plugin
[2] Extract the zipped file and locate the file called “kml_flashembed.php
[3] Upload the “kml_flashembed.php” file to your WordPress folder “wp-content/plugins/
[4] Activate the [tag]Kimili Flash Embed[/tag] plugin by clicking on the “Activate” word.

Activate WordPress

Prepare SimpleViewer:
It is assumed that you have some knowledge about using SimpleViewer. If not, click here.
For this example, I have set my SimpleViewer images to public_html/gallery/paris/ folder.

[1] Update SimpleViewer’s imageData.xml file with the relevant information (sample in the image below). Note that I changed the bgcolor, navPosition, title, imagePath and thumbPath attributes from the default settings. Note also that I included the full domain path for imagePath and thumbPath attributes.
SimpleViewer

[2] Upload the entire SimpleViewer (including images and thumbnails) to public_html/gallery/paris/ folder.

Final Steps:
[1] Create a page in WordPress giving any title that you desire
[2] Enter these codes to display SimpleViewer (refer image below). Note that I included the full domain path for the movie and xmlDataPath attributes.
Wordpress Page
[3] Time to test and voila! Done!

Click here to see the example of my Paris Gallery in action. Comments and/or questions are greatly appreciated.


Quick Update:
I was really having trouble with my Scotland gallery. I checked, double checked, triple checked but my Scottish images simply would not display. Finally, I found the problem. It seems that the path may be too long.Originally, I was using http://www.amoswong.com/gallery/scotland/ as my path (that failed). When I shortened the path to http://www.amoswong.com/gallery/scot/, it worked!![tags]Kimili[/tags]

If you like this:
  • del.icio.us
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • email
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print
  • Reddit
  • Twitter

93 Comments »

  1. Likoma said,

    March 17, 2006 @ 3:56 pm

    [...] WP Integration [...]

  2. MB said,

    April 14, 2006 @ 1:17 pm

    thanks so much for that nice plugin !

  3. Eyal said,

    April 25, 2006 @ 12:04 pm

    Hi,

    Been trying to follow your example regarding simpleviewer, but it doesn’t seem to work within the WP pages (click on gallery on my site). But if you go to http://www.eyalassaf.com/gallery , then it does work.

    any ideas?

    Thanks.

  4. amos said,

    April 25, 2006 @ 12:20 pm

    Hi Eyal,
    Thanks for stopping by and my compliments to your beautiful pictures.

    First off, I assume that you are referring to this page
    http://eyalassaf.com/index.php/?page_id=25

    2 things you need to check:
    1. maintain the “www” prefix for all your URL
    2. make sure the kml_flashembed tag is typed in full and no carriage return in between.

  5. Eyal said,

    April 26, 2006 @ 9:05 am

    Hi Amos,

    Did all that, but still, I keep on getting a blue screen on my gallery page, and now, for some reason, when I go to http://www.eyalassaf.com/gallery , only the thumbnails show up.

    Weird!

    Any more ideas?

    Cheers.

  6. amos said,

    April 26, 2006 @ 9:22 am

    Eyal,
    I’ve just checked your page. You are missing the xmlDataPath attribute.
    Re-check your codes. :)

  7. Eyal said,

    April 26, 2006 @ 10:30 am

    I’ve checked and rechecked, and for the life of me, I can’t find what’s wrong. I manually entered the imageData.xml paths and also in the buildgallery.php.

    my code on the page itself is:

    There are no breaks in the code.

    On which page did you notice the missing xmlDataPath attributes?
    Also, why are the thumbnails showing, but that’s it…no images?

    I’m sorry to bother you with all of this.

    Thank you for your time.

    Amos: Thanks for getting back to me, Eyal. To the reader, Eyal has solved the problem by eliminating the spacing between fvars=”xmlDataPath

  8. 董氏家族 » 添加了相册功能 said,

    May 4, 2006 @ 1:52 pm

    [...] 具体使用方法见这里 [...]

  9. Gábor Radvánszki said,

    May 8, 2006 @ 3:15 am

    Hi Amos,

    Although your explanation is very deep and detailed, I haven’t been able to install it successfully.

    I have followed your instructions:

    1) I’ve installed KFE 1.1. But my service provider has not allowed me to upload “.DS_Store”. Is this necessary to upload?
    2) I have activated the plug-in.
    3) I have modified the XML file. Here it is: http://rady.adminheaven.hu/gallery/imageData.xml
    4) Then I have created a page in wordpress… http://rady.adminheaven.hu/ The page name is: Teszt. And it is still not working.
    5) The script, which was created, is the following:

    I have no idea what could be the mistake, what is wrong… Could you be so kind to help me in this topic? I know that everybody has limited time.

    I give you my id, and my pass to my wordpress site, if this is a help to you.

    Thank you for your help in advance.

    Best regards,

    Gabor

    P.S.: I use IE 6.01


    Amos: Gabor, I’ve edited out your URL, admin id and password. Since this comment is in public view, it’s dangerous to do that.

  10. amos said,

    May 8, 2006 @ 5:48 pm

    Hi Gabor,
    [1] I’m not sure if the .DS_Store file is required or not but I doubt it. .DS_Store file is used to holds the information which controls the way a folder will be opened in Mac OS.

    [2] Is there way to shorten your XMLDataPath? It looks very long and as I’ve said in my post, it causes a problem. Shorten it and try again. Maybe http://rady.adminheaven.hu/g/imageData/xml ?

  11. Bartek said,

    June 13, 2006 @ 2:13 am

    Hey dude, thanks for the great tutorial! I almost got it working after shortening the path lengths, but I’m getting some really strange things now…

    At first it displayed the thumbnail borders and “Example Text”, but not the pictures (I only have the one default picture in there right now). But when I changed the “Example Text” in the xml file, the swf didn’t update it!?!

    And now, I’m not getting anything at all!? What the heck?
    Here’s what my code looks like:

    Can you help?

    Thank you,
    Bartek

  12. amos said,

    June 13, 2006 @ 10:36 pm

    Hi Bartek,
    Firstly, I assume you are talking about this page of your:
    http://www.bartekkujbida.com/?page_id=43

    When I viewed that page, I’m getting the following caption
    “Testing image captions! This is a place where the image description goes.”
    I tested on both IE and FireFox and both looks good.

    BTW, nice site you’ve got there. :)

  13. luca said,

    June 14, 2006 @ 9:47 pm

    Hi there!!

    Have u experienced simpleviewer with WordPress 2.0.3? I’m trying to use it but…I can’t despite of all my attempts! :(

  14. amos said,

    June 14, 2006 @ 9:56 pm

    Hi Luca,
    I wouldn’t say I had but I do a check later on. But what are the problems you are facing? Do you have errors? Can you explain your problems?

  15. Shane said,

    June 23, 2006 @ 6:32 am

    Thanks for the doc. It worked like a charm. Now I just have to work on my WordPress settings.

    Thanks
    Shane
    http://www.oregonvelo.com/2006/blog/

  16. sw said,

    July 27, 2006 @ 6:56 am

    pls help… can’t seem to activate the player
    here are my codes

    and the page i’m having problem with…
    http://parameters.cc/blog/?page_id=11

  17. amos said,

    July 27, 2006 @ 12:40 pm

    Hi sw,
    I viewed your site and I could see the Kimili plugin activated.

    However, I fail to see the codes in the page you specified.
    Can you republish your codes in your blog again?

  18. sw said,

    July 27, 2006 @ 6:41 pm

    sorry amos,

    i’ve moved the page to
    http://parameters.cc/blog/?p=14

    it’s still not showing anything :(

    thanks

  19. amos said,

    July 27, 2006 @ 7:01 pm

    Hi sw,
    Thanks for the update on that page. However, I can seem to find the flashObject.addVariable code in your blog’s source.

    It is apparent to me that you are using WordPress 2.0.3 which may have a compatability issue with Kimili plugin as reported by luca earlier.

    Let me check around and see what I can come up with. Stay tuned. :)

  20. amos said,

    July 27, 2006 @ 8:07 pm

    I’ve done some investigation and snooping around and I successfully tested on WordPress 2.0.3

    What I found was that SimpleViewer has now upgraded to version 1.7.1 which may be the cause of the problem. Here’s the recipe that I use:
    1. WordPress 2.0.3
    2. Kimili Flash Embed 1.1
    3. SimpleViewer 1.7

    Note that the SimpleViewer version is a lower than what is currently available.
    I need someone to test the above and let me know if you got it successful.
    Here’s the link to the older version of SimpleViewer 1.7:
    http://www.amoswong/download/SimpleViewer_v17.zip

    Let me know if this works for you.

  21. sw said,

    July 28, 2006 @ 5:41 am

    amos…

    i’m using picasa 2.5.0

    the problem now is picasa not recognising my simpleviewer template

    further help needed :(

  22. amos said,

    July 28, 2006 @ 12:54 pm

    whoops! I don’t think SimpleViewer 1.7 works with Picasa.
    Unfortunately, sw, can you do it the manual method?

  23. sw said,

    July 31, 2006 @ 7:11 am

    amos… i still couldn’t get the slideshow up and running.
    it’s not showing in the page at all
    what have i done wrong?

    here’s the page http://parameters.cc/blog/?p=15

    it’s running fine when i open a new window with this address
    http://www.parameters.cc/freitag/viewer.swf

  24. Jane said,

    August 3, 2006 @ 12:30 am

    Hi Amos,
    First and foremost, thank you so very much for updating your post with these information.
    I would just like to let you know that I successfully integrated WP+Simpleviewer using your step by step guide.
    I’m using 2.0.3

    Thanks,
    Jane

  25. Ariana said,

    August 5, 2006 @ 7:15 am

    Hi Amos,
    Just wanted to let you know that I successfuly implemented simpleviewer 1.7.1 on a wordpress 2.0.3 installation using your instructions AND really long URLs, so it can be done (believe me, if I can do it anyone can)!!

    The URL is here if you want to take a look:
    http://74.52.56.66/~firefly/event-gallery/

    That is just a place-holder until we switch the DNS, at which point the URL will change to:
    http://www.fireflyeventdesign.com/event-gallery/

    Thanks for taking the time to write this guide.

  26. sw said,

    August 8, 2006 @ 6:53 am

    amos / or anyone (!!!)

    this is driving me nuts
    i’ve been trying very hard for last 2 weeks and still haven’t figure out how to make it work

    somehow when i viewed my source something is missing

    //

    the imageData.xml is not loading…

    here’s the problem page
    http://parameters.cc/blog/?p=15#more-15

    here’s the source

  27. amos said,

    August 9, 2006 @ 4:50 pm

    Hi sw,
    I tried accessing the link you gave but I’m getting a 403 Forbidden error.

    Error message:
    “You don’t have permission to access /blog/ on this server.
    Apache/2.0.52 (CentOS) Server at parameters.cc Port 80″

  28. sw said,

    August 10, 2006 @ 3:21 pm

    hi amos… thanks for getting back to me

    the .htaccess is now fixed.

    can u take a look at http://parameters.cc/blog/?p=15#more-15 ?

  29. amos said,

    August 11, 2006 @ 2:02 am

    Hi sw,
    I accessed the link you provided by it was redirected to http://general.parameters.cc/

    I assume that your xmlDataPath is still set to http://www.parameters.cc/frei/imageData.xml and your images folder is http://parameters.cc/frei/images/ (as per your XML settings).

    However, when I tried to access the images folder, I hit an error 403 Forbidden.
    You may want to check on the permission issue first and try again.

  30. Lucfan.com » Simple Viewer in WP said,

    August 23, 2006 @ 4:21 pm

    [...] http://www.amoswong.com/how-to-integrate-simpleviewer-with-wordpress.html Scritto da lucfan alle 10:20 am nella categoria Lucfan.com news   [...]

  31. logicalnot said,

    August 24, 2006 @ 2:25 pm

    Hi

    Thank you very much for this great tutorial. Unfortunatly, it didn’t work for me.

    But I manage to do it using few tricks.
    1/ the hard trick that took me several hours to figure out : an xml file called crossdomain.xml was missing at the root of my website. This file is crucial in order to have it working : it allow the browser flash player to access any part of your website.
    Google crossdomain.xml to learn how to make it (it’s just few ligns in a text file).
    Without it, you will have the simpleviewer working but no images showing up.

    2/ for some unknown reasons, even with triple checked paths, I had to move some folders (image and thumbs) one level up in my ftp. Why? I have no idea.

    I hope this will help some of your readers.
    Thank you.

  32. The Berte Blog » How to integrate Simpleviewer into Wordpress (The Simplest Way) said,

    August 28, 2006 @ 5:55 am

    [...] 2. Found this site byAmos Wong, but I couldn’t for the life of me get the Kimili Flash plugin. [...]

  33. Tim Berte said,

    August 28, 2006 @ 9:15 am

    After spending nearly 10 hours attempting to figure out how to integrate the fantastic Simpleviewer photo gallery into my blog posts….I finally figured out a painless and insanely easy way to do it. So for my first every official post, I’m going to give you a quick run through.

    http://www.berteblog.com/?p=14

  34. Morgan Daly said,

    November 5, 2006 @ 5:00 pm

    Hello,

    I am trying everything to see if anyone knows how to get AutoViewer to work. The method should be similar but I keep getting the error that Safari could not find my gallerydata.xml file. It is for some reason defaulting to the root directory, not sure where to change it. Any tips would be great.

    Thanks
    Morgs

  35. amos said,

    November 7, 2006 @ 9:46 pm

    Hi Morgan,
    Thanks for dropping by. I’m not sure about AutoViewer. Were you referring to SimpleViewer?

  36. Morgan Daly said,

    November 8, 2006 @ 4:23 am

    Hello Amos,

    Thanks for the reply. It is AutoViewer that I am trying to get working. Just thought you might have some insight.

    Morgs

  37. silverelf said,

    December 9, 2006 @ 6:11 pm

    hi Amos,

    I have problems with integrating the simpleviewer into my blog too. I followed the instructions provided but the gallery doesn’t show up in my gallery page although the source code did.

    My gallery is created in directory http://www.silverelf.org/jj01s3/gallery/

    The code

    Is there anything wrong with my integration? Please help thz~! >.

  38. amos said,

    December 10, 2006 @ 12:20 am

    Hi silverelf,
    Thanks for stopping by. I’ve just visited the link you provided and was able to view your simpleviewer without problem. I’m using Firefox2. IE7 works fine too.

    The screenshot of what I saw can be obtained through the link below:
    http://img92.imageshack.us/img92/849/111cp5.jpg

    By the way, nice setup there… ;)

  39. silverelf said,

    December 10, 2006 @ 12:54 pm

    Hihi Amos,

    I mean I am unable to get it displayed in my page. I’m able to get it to display in simpleviewer though, but the gallery doesn’t display in the page that I created using kimili flash embeded plugin although the code showed up in the source code for the page.

    I think my comment was cut short the last time, my page source is http://jj01s3.silverelf.org/?page_id=24 yupps

    Thanks for your speedy reply =)

    silverelf

  40. silverelf said,

    December 11, 2006 @ 1:49 pm

    I tried posting your gallery onto my blog and it doesn’t work either so I suppose I got the flash coding wrong since the gallery works fine? Just to check cause I can’t cut and paste your picture code. Is your code:

    Did I miss or add any spaces wrong? >.

  41. amos said,

    December 13, 2006 @ 5:47 pm

    hmm… looks like you missed an “e” in viwer.swf

    I also had a look at the page you provided and I saw your gallery working.  Congrats.

    Here’s the screenshot of what I saw:
    http://img81.imageshack.us/img81/1847/111gg3.jpg

  42. aya said,

    December 14, 2006 @ 2:16 pm

    hi m tryn to post my gallery into my blog with no success heres my details

    my blog is in http://www.imeanthesnakes.com/blog
    my gallery is in http://www.imeanthesnakes.com/blog/photo

    below is my imageData.xml

    And this is wat i put in my page

    ive activate my kimili aswell

  43. aya said,

    December 14, 2006 @ 2:19 pm

    ok heres the link to my gallery

    http://imeanthesnakes.com/blog/?page_id=11

  44. amos said,

    December 14, 2006 @ 2:25 pm

    Hi aya,
    Thanks for dropping by. I tries accessing the links you provided but unfortunately, authorization is required. I’m getting Error 401 there. :(

  45. silverelf said,

    December 15, 2006 @ 8:25 pm

    thx for your help amos, I realised that if you are using firefox, you have to clear your cache before you load the gallery again else the newly modified xml file may not be loaded but rather the one that was cache would be loaded. IE doesn’t have this problem.

    Thx~!

  46. aya said,

    December 17, 2006 @ 9:01 pm

    sorry bout that u shold be able to access the page now http://imeanthesnakes.com/blog/?page_id=11 should u hev a problem accessing the page just go to http://imeanthesnakes.com/blog/ its in photo section, thanx in advance

  47. amos said,

    December 20, 2006 @ 7:16 pm

    Hi silverelf,
    Thanks for the update. I’m sure that’s going to help other readers in their quest to have SimpleViewer on their WordPress blogs.

    Hi aya,
    I took a look at your page and it seems that the portion to specify the movie and xmlDataPath is missing. Look at my blog post above and perform the “Final Steps“. :)

  48. Le Blog de Philippe Mouricou » Blog Archive » Visitez Dauphine said,

    January 3, 2007 @ 12:05 am

    [...] Je profite des vacances pour ajouter quelques petites fonctionnalités à mon blog. Voici une gallerie photo (simpleviewer), la procédure pour l’intégrer à wordpress est détaillée ici. [...]

  49. Santo said,

    January 12, 2007 @ 12:40 am

    Hi Amos,

    Thanks for the tutorial, you’re great! Unfortunately I don’t know what’s the problem with my blog…my code in the page is

    and the page is http://www.graphemistry.com/santo/?page_id=11

    I tried with SimpleViewer 1.8 and it didn’t load thumbnails and image, it show white “x”…and with SimpleViewer 1.7.1 it don’t load images…can you help me?

    Thanks
    Santo

  50. Santo said,

    January 17, 2007 @ 7:09 pm

    Ok, I solved the problem, I don’t know how but now it works! :)

    Bye!
    Santo

  51. Cindy said,

    February 4, 2007 @ 8:51 am

    Hello I have tried intergrating Simpleviewer into my site as instructed here and on the wordpress forums and nothing I have tried has worked so far. Here’s the syntax I have in my ‘page’

    Path in gallery.xml:

    I’m using Simpleviewer 1.8 and WordPress 2.0.5

    Thanks!!

  52. Cindy said,

    February 4, 2007 @ 8:52 am

    Forgot to give you the page url: http://devixel.ca/?page_id=6

  53. amos said,

    February 5, 2007 @ 4:57 pm

    Hi Cindy,
    Thanks for stopping by. Can you try using SimpleViewer 1.7 instead?
    This is the link:
    http://www.amoswong/download/SimpleViewer_v17.zip

  54. Cindy said,

    February 6, 2007 @ 3:07 am

    No I can’t, I’m using it on this page: http://devixel.ca/?page_id=8

    With this code:

    With full paths in the xml file. ; ;

  55. amos said,

    February 6, 2007 @ 7:02 am

    Hi Cindy,
    Could you email me your imageData.xml file for me to take a look?
    You can find my email address in the About Me page. ;)

  56. chris said,

    February 6, 2007 @ 9:55 am

    Amos, thanks for writing this plugin…I’m having a little trouble getting it to work, however. It seems that the simpleviewer starts to load, but never finishes. Here’s a screen of where it gets to:

    http://www.soupmagazine.net/www/screenshot.png

    Here is my simpleviewer in action: http://folio.soupmagazine.net/

    And here is my page syntax…

    ..which you can see here: http://blog.soupmagazine.net/?page_id=118

    Any idea what I’m doing wrong? Thanks for your help.

  57. bollerkiste reloaded » Blog Archive » Gallery2 integrated! said,

    February 12, 2007 @ 4:38 pm

    [...] As discussed before I wanted to integrate gallery2 into wordpress. The result would be a powerfull blogging-software including a nice looking photo gallery. With bollerkiste.de I cannot use gallery2: There I am using SimpleViewer, a nice flash application. Although SimpleViewer could be integrated into wordpress (here and here), it is not a browseable gallery plugin. It just lets you present your photos, though in a beautiful way. [...]

  58. amos said,

    February 12, 2007 @ 6:46 pm

    Hi Chris & Cindy,
    I know some of you may have problems with the latest plugins and wordpress version. I am going to try this out on another blog and will let you know of the result and steps. Thanks for your patience. :)

  59. artimbo said,

    March 2, 2007 @ 2:31 pm

    I don’t know if this helps anyone, but I have found an alternate solution to the Simpleviewer in WordPress problem. It does not require the Kimili plugin. I just uploaded a Simpleviewer folder (all the files required: XML, HTML, JS, SWF, images, thumbs) and referenced the HTML page with an IFRAME from a page in WordPress. The code on my WordPress page looks like this:

    It works. Wow.

  60. Esteban Figueroa said,

    March 6, 2007 @ 8:52 pm

    Hi, I have a problem… I cant get into the wp-contents folder.
    I don’t know why ¿?. Sorry for that silly question but… maybe its been remove from wordpress.

    EF

  61. amos said,

    March 9, 2007 @ 9:58 am

    @artimbo, your code is missing from your comment. Also, will you share with us your wordpress blog URL?

    @Esteban, check your folder permissions. Make sure you have admin access.

  62. artimbo said,

    March 9, 2007 @ 11:05 am

    Hi, here’s the IFRAME code I mentioned. You just have to have a whole SV gallery somewhere online and reference the index.html page in a post or page on Word Press with the following code. Of course you can customize the dimensions and you have to set up the SV gallery to orient the SWF in the upper lefthand corner of the page:

    Here is my example on my mom’s quilting blog: http://freestylequilting.com/?page_id=12

  63. Kurt said,

    April 4, 2007 @ 5:02 am

    I’m not sure what’s up with the length of the gallery name…but I spent probably 4 hours trying to get this sucker to work! I did everything to a T. Then, I remembered reading your comment about the length of the gallery name. As a last ditch effort, I shortened the gallery name from /vickersfavs to /vick and it worked! I wonder what the limitations are on naming your galleries. I certainly wish we could peg this. Thanks for the great tutorial! Here’s the post where I’ve successfully managed to integrate Simpleviewer into a WP post: http://kurtdamron.com/blog/?p=339

  64. Kurt said,

    April 4, 2007 @ 5:03 am

    P.S. Artimbo’s code is still missing…I tried to implement the IFRAME version, but its just too difficult. The formatting is wonky. Your version using KFE is much easier!

  65. Kurt said,

    April 4, 2007 @ 6:36 am

    OK. Sorry for so many comments. But this is getting frustrating. It was finally working great. I didn’t change a thing, now all of a sudden, its back to not working. Arrrgh!

  66. Bryan said,

    April 14, 2007 @ 10:43 am

    This will work on the newest version of WordPress, plugin and simple viewer. The problem with all the code examples is they use the wrong type of quote marks. As soon as you use a straight double quote mark it works fine. So type in your code and check your spelling is the biggest hurdle.

    Cheers~

    (this took me 4 hours to figure out)

  67. Rasmus said,

    April 17, 2007 @ 11:55 pm

    Sa for those of us that use SV 1.8 we would mod. the gallarey.xml and not the imgdata.xml!? Any ideas on intergreating the SVAdmin at some stage?
    Nice work..
    Ras, DK

  68. Wordpress theme: Nautilus « Gan’s Homepage said,

    May 8, 2007 @ 4:29 am

    [...] The gallery is not part of the theme. It is the SimpleViewer Flash gallery. See Amos Wong’s instructions on how to integrate the flash gallery with WordPress using the Kimili Flash Embed plugin. [...]

  69. artimbo said,

    May 24, 2007 @ 11:48 am

    Here’s the IFRAME code, sorry for the delay:

    This just references an HTML page containing a SV gallery. I don’t know if this is the kind of solution you all are looking for, but it does actually work:
    http://freestylequilting.com/?page_id=12

  70. isaac said,

    May 27, 2007 @ 12:07 pm

    Hi,

    wonder if you could help me.
    I tried to put it on the web but the simple viewer is not showing any pics at all
    the url is at http://www.fifthmay.com/gallery/wedding
    THanks

  71. amos said,

    May 27, 2007 @ 5:38 pm

    @artimbo,
    Thanks for the IFRAME code. :)

    @isaac,
    Your page seems to be missing the “xmlDataPath” parameter.

  72. Stefan said,

    May 28, 2007 @ 7:49 pm

    Hello,

    I’ about to get mad.
    Using WP 2.2 , Kimili 1.3.1, SimpleViewer 1.8

    SimpleViewer as standalone works fine:
    http://galerie.derraum.com/wp-content/ero/

    Flash embedded with Kimili the same:
    http://galerie.derraum.com/category/schlitten/

    Only the SimpleViewer embedded via Kimili won’t work:
    http://galerie.derraum.com/erotomaniacs-2/

    her is the code I’m using:

    the sourcecode of the html-page delivered by wordpress shows a blank field in the “content-area” which I find interesting. but I have no idea whats going on here.

    maybe a conflict beetween the swfobject.js in the simpleviewer-folder and the same named file in the Kimili-plugIn folder??

    thanks
    Stefan

  73. Markus said,

    June 13, 2007 @ 5:39 am

    Hey, I have now released a plugin to incoorperate Simpleviewer into WordPress. Let it out and let me know if you like it: http://wp-simpleviewer.fuggi82.de/

  74. amos said,

    June 15, 2007 @ 10:29 pm

    Together with a reader, we’ve just completed a trial using the IFRAME method as mentioned by artimbo. It’s simple to do and looks great on WordPress.

    If you’re facing problems with integrating SimpleViewer with WordPress using the Kimili plugin, give me a buzz (contact details can be found in the About Amos Wong section) and we’ll get right down to it. :)

  75. Jemima said,

    June 16, 2007 @ 9:46 am

    I just wanted to put a post here to say thank you to Amos Wong who was incredibly generous with his time and knowledge in helping me get simpleviewer working on my photoblog. Nothing seemed to work, but he stuck with me and worked out solution – and was very kind and patient all the time.

    So thank you Amos, from me and all the amateur but ambitious wordpress users like myself. ; )

    xx Jem

  76. john said,

    July 7, 2007 @ 4:34 am

    Just wanted to say thanks to Amos for sharing his techniques; I have always enjoyed using Simpleviewer and, thanks to him, realized I could put this into my WP install.

    Here are my photos:
    http://john.ellingsworth.org/?p=24#more-24

    Thanks again.

    John

  77. links for 2007-07-20 » Italia SW said,

    July 20, 2007 @ 5:29 pm

    [...] How to Integrate SimpleViewer with WordPress Come integrare Simpleviewer in WordPress: è una soluzione che prevede il Kimili Flash Embed Plugin, SimpleViewer ed almeno WordPress 2.0 (tags: tutorials simpleviewer) [...]

  78. Peter said,

    August 24, 2007 @ 6:16 pm

    Thanks for posting this. I managed to get it working, but I was hoping to be able to set the size of the object with percentages. Unfortunately, the result is no flash appearing in my page due to the apparently extraneous insertion of extra doublequotes by Kimili Flash Embed.

    I’m using a totally fresh install of WordPress 2.2, SimpleViewer 1.8 & Kimili 1.3 to test.

    I was able to fix this problem (and hopefully not introduce any more) by removing the following lines (110&111) from kml_flashembed.php
    $atts['height'] = ($atts['height']{strlen($atts['height']) – 1} == “%”) ? ‘”‘ . $atts['height'] . ‘”‘ : $atts['height'];
    $atts['width'] = ($atts['width']{strlen($atts['width']) – 1} == “%”) ? ‘”‘ . $atts['width'] . ‘”‘ : $atts['width'];

  79. Dru said,

    November 10, 2007 @ 5:33 am

    I have tried to activate the Kimili flash to my website, but when I went to activate it, it showed fatal error. Can you help figure this out?

  80. amos said,

    November 10, 2007 @ 10:52 pm

    Hi Dru, can you let us know what the error is?

  81. Dru said,

    November 14, 2007 @ 1:16 am

    The error reads this:
    Plugin could not be activated because it triggered a fatal error.

    The plugin shows up in the plugin management page, but will not allow me to activate it.

  82. naisioxerloro said,

    November 29, 2007 @ 12:12 am

    Hi.
    Good design, who make it?

  83. Gray said,

    December 21, 2007 @ 2:59 am

    Much thanks for this! Works great for me.

  84. estacool said,

    December 31, 2007 @ 2:33 am

    Hi there

    I tried to integrate it, no way, it doesn’t work. But when I integrate your gallery on my page it’s ok…

    I think I did something wrong with the imageData.xml file. Could you send me yours per e-mail? Would be very nice :)

    Thanks!

  85. estacool said,

    December 31, 2007 @ 2:51 am

    Finally solved :D

    Great. And thanks for this article ;)

  86. In a Minute said,

    January 15, 2008 @ 6:42 am

    I finally got it working on WordPress 2.3.1. It seems the issue is the imagedata.xml file. I got it to work with the gallery.xml file instead.

  87. Mike said,

    April 9, 2008 @ 9:54 am

    Does this also work with Flashviewer? http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-flashviewer/

    If so how do you use it together?

  88. links for 2008-04-21 | unblogged|Artikelverzeichnis said,

    April 22, 2008 @ 5:34 am

    [...] How to Integrate SimpleViewer with WordPress The moment I laid eyes on SimpleViewer, I fell in love with it. I told myself that I really need to integrate SimpleViewer with this blog. It has come to my understanding that there are some challenges to it. This is the recipe to integrate WordPress and (tags: wordpress simpleviewer plugins plugin blog webdesign photos gallery Photo tips tutorials)   [...]

  89. George said,

    September 19, 2008 @ 4:07 pm

    Hey Amos I got simpleviews 1.8 i embedded it fine but for some reason in firefox it comes up with X´s instead of the pictures. In my computer looks fine and in IE works fine

    http://www.mireyalevi.com/galeria.html

    if you have any solutions give a shout please this is driving me nuts!

  90. Robert said,

    March 19, 2009 @ 10:45 am

    Do you still help with this issue. I am not able to make changes to the defaults. Nav placement, pic size, etc…

  91. matthew moore said,

    May 9, 2009 @ 5:29 am

    has anyone got this to work …

    my site i got it working with the little image but big one i can not get it to work and i put full paths to images and thumbs directory in the xml file.

  92. busse said,

    March 12, 2010 @ 3:38 am

    hi
    have anybody try this with newer simpleviewer and lastest wordpress?

    i get gallery not found error.

  93. alfredo said,

    June 11, 2011 @ 9:33 am

    where’s wp-content/plugins/? im confused about that part thanks

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

 Subscribe to AmosWong.com

Buy Amos A Cup of Coffee

 
Locations of visitors to this page